obavijesti

Citatit

Ples je glazba koju možeš vidjeti.

Ples je pjesma u kojoj je svaki pokret riječ.

Plesati znači predati se ritmu života.

Plesati možeš bilo gdje. Čak i u vlastitom srcu.

Pleši zbog ekspresije, ne impresije!

Zdrav razum i smisao za humor su jedna te ista stvar koja napreduje različitim brzinama. Smisao za humor je zapravo zdravi razum koji pleše.

Postoje prečice do radosti, ples je jedna od njih.

Život je ples od jedne pozornice do druge.

Pleši svaki put kao da ti je zadnji.


ARHIVA DOGAĐANJA6. lipnja 2016.

gstaUpute za 12/13.06. 2016.
predstava „LUTA -k“ PLESNE UDRUGE GESTA


Poštovani roditelji,
Došli smo do samog kraja naše plesne školske godine u kojoj su vaše „Gestice“ vrijedno vježbale,trudile se i aktivno sudjelovale. Lijepo vas molim pratite upute po grupama kako biste pravilo pripremili svoju plesačicu za naš važan dan.

GRUPA M1/RODE
Molim cure već obučene u kostim dovesti u NEDJELJU 12.06. na generalnu probu na stražnji ulaz kazališta (željezna vrata na kalelargi do trgovine Benetton) u 15H i molim doći po njih u 15:30.Molim da cure za generalku dođu u kostimu,ali bez frizure i šminke. Šminka je potrebna samo za predstavu. Na vratima svlačionice u dvorištu Hnk-a ćete im samo obuti papučice i ostaviti kako bismo izbjegli nepotrebnu gužvu.

PONEDJELJAK 12.06.DAN PREDSTAVE – Molim dovesti djevojčice uređene u 18:45 na isti ulaz. Nakon njihove točke jedan od roditelja će preuzeti svoju plesačicu sa pozornice kako bismo mogli nastaviti sa predstavom. Molim vas da to učinite u sto kraćem roku jer će jedan od roditelja od samog početka predstave čekati kraj točke sa lijeve strane pozornice.(roditelji koji sjede u prvom redu ne moraju se dizati nego samo kad trebaju preuzeti svoju plesačicu.
Cure tijekom predstave moraju sjediti u vašem krilu kako nebismo smetali i dekoncentrirali glumce na sceni.Molim vas da djeca tijekom predstave ne pričaju probajte ih umiriti da prate predstavu.
Molim obući ih u sljedeće;
-TRIKO RODE
-NARANČASTE HULAHOPKE
-PAPUČICE (smotuljke ćemo mi donijeti)
-KAPU RODE
Frizura:dvije niske pletnice spojene u jednu Nakon završetka predstave djecu nemojte penjati na pozornicu dok vam ja ne dam znak kako bi se mogli pokloniti glumci.
Nakon predstave u utorak ćemo se odmoriti i vidimo se u srijedu 15.06.2016 u 19h u dvoristu Gradske knjižnice na dodjeli diploma.

GRUPA M2/ SRCA
Molim djevojčice obučene u kostim spavalice dovesti na generalnu probu u NEDJELJU 12.06 u 15:30 u prvu svlačionicu na prizemlju kazališta na ulazu će pisati RODE. Molim doći po djecu u 16H.
Molim obući sljedeće:
-CRVENI TRIKO
-CRVENE HULAHOPKE
-SUKNJICA I RUKAVICE SRCA
-PAPUČICE
Frizura: izpeglana ravna kosa i traka (cure nije potrebno šminkati i peglati za nedjelju nego samo za ponedjeljak....ali,kostim obavezno za probu. PONEDJELJAK 13.06. DAN PREDSTAVE- molim cure uređene dovesti na isti ulaz u 18:40. Nadamo se lijepom vremenu pa ih možete obuti u dvorištu kazališta da ne stvaramo nepotrebnu gužvu u ionako malim svlačionicama.
Nakon njihove točke ostaju u svojoj svlačionici sa tetom čuvalicom,nakon predstave sa najstarijom grupom izlaze na pozornicu. Preuzet ćete ih nakon predstave na pozornici.
Nakon predstave u utorak se odmaramo i vidimo se u srijedu 15.06 u 19h na dodjeli diploma u dvorištu Gradske knjižnice

GRUPA M3/BOJICE
Molim djevojčice obučene u kostim dovesti na stražnji ulaz kazališta u 16H i doći po njih u 16:40. Kako bismo izbjegli nepotrebnu guzvu i za probu i za predstavu obucite im sto prije papučice na stepenicama će ih čekati njihova teta i slati ih u svlačionicu…kad dodjete po njih čekajte ih u dvorištu. Obući sljedeće:
-TRIKO
-BEZ HULAHOPKE,PAPUČICE
Frizura: visoki rep sa puno crnih gumica (za probu ne trebaju imati frizuru i šminku ali,kostim je obavezan. PONEDJELJAK 13.06.DAN PREDSTAVE – Molim cure uređene i obučene dovesti na isti ulaz u 18:30 u dvorištu im obujte papučice i na vratima ce ih čekati njihova teta koja će ih uputiti u svlačionicu. Lijepo vas molim da vi ne odlazite u svlačionice jer će nastati guzva. Nakon njihove točke cure ostaju u svlačionici i čekaju završni song nakon kojeg ćete ih uzeti sa pozornice kao i uvijek.
Molim vas budite točni u dolascima. Nakon nase predstave u utorak se odmaramo i vidimo se u srijedu 15.06.2016 u 19h na dodjeli diploma u dvorištu Gradske knjižnice.

GRUPA M4/VJEVERICE
Molim cure dovesti na generalnu probu u NEDJELJU 12.06 na stražnji ulaz kazališta u 17h i molim doći po njih u 19h. Molim cure dovesti obučene papučice im možete obuti u dvorištu kazališta. Njihova teta će doći po njih i smjestiti ih u njihovu svlačionicu na katu. Lijepo vas molim da vi ne odlazite u svlačionice kako bismo izbjegli gužvu.
Molim obući sljedeće
-TRIKO VJEVRICE
-REP
-PAPUČICE BEZ HULAHOPKI
-ŽIREVI (mi ćemo ih donijeti)
Frizura: Zalizane dvije visoke punđe iznad ušiju. Frizura je potrebna samo za nastup ne i probu. PONEDJELJAK:13.06.dan predstave. Obzirom da cure plešu koreografirani završni dio molim vas da ih dovedete na probu u ponedjeljak UJUTRO u 10h i dodjete po njih u 12h.
POPODNE molim cure dovesti u 18:25 uređene sa frizurama i kostimima. Nakon njihove točke ostaju u svlačionicama sa tetom koja ih čuva i čekaju zajednički song za kraj. Sa pozornice ćete ih preuzeti nakon predstave.
U utorak nakon predstave se odmaramo i vidimo se u srijedu na dodjeli diploma 15.05 u 19h u dvorištu gradske knjižnice Moli budite točni u dolascima i odlascima.

GRUPA M5/SIJAMSKE MAČKE
Molim cure obučene u kostim dovesti u NEDJELJU 12.06 na generalnu probu na stražnji ulaz kazališta u 17:30 i doći po njih u 19H. Molim doći obučene u kostime kako bismo odmah počeli sa probom. Njihova svlačionica je na katu na vratima kazališta će ih čekati teta koja ih čuva i koja će ih odvesti gore.Molim roditelje da ne odlaze u svlačionice jer su cure dovoljno velike da se same pripreme.
Obući sljedeće:
- KOMBINEZON MAČKE
- RUKAVICE
- REP
Frizura:zalizana punđa na sredini glavice.Cure nemojte šminkati za probu čak ni frizura nije potrebna za probu ali kostim je obavezan
Obzirom da cure plešu izkoreografirani završni song molim vas da ih na DAN PREDSTAVE 13.06. dovedite na jutarnju generalnu od 10h do 12h POPODNE molim dovesti cure u 18:20 već obučene i našminkane. Nakon predstave preuzet ćete ih s pozornice.
U utorak nakon predstave ćemo se odmorit i vidimo se u srijedu 15.06.106 u 19h na dodjeli diploma u dvorištu gradske knjižnice.

GRUPA M6/LUTKE
Molim cure dovesti na generalnu probu u NEDJELJU 12.06 na stražnji ulaz kazališta u 18H i doći po njih u 19:15. Molim cure dovesti obučene ali ne i našminkane. Njihova svlačionica je na katu,već su dovoljno velike da se same pripreme pa vas molim da vi ne odlazite u svlačionice kako bismo izbjegli guzvu.

PONEDJELJAK DAN PREDSTAVE 12.06. –JUTARNJA PROBA od 10:30 DO 12H popodne molim dovesti cure obučene i uređene u 18:30. Nakon njihove točke čekaju u svlačionici za završni song.

U utorak nakon predstave ćemo se odmoriti pa se vidimo u srijedu 15.06.2016 na dodjeli diploma u 19h u dvorištu gradske knjižnjice. Molim budite točne u odlascima i dolascima.

GRUPA S1/KNJIGE
Molim cure dovesti u NEDJELJU 12.06.na stražnji ulaz kazališta željezna vrata do trgovine Benetton u 16:30 i doći po cure u 19h.
Za probu trebaju biti obučene u sljedeće:
-KOMBINEZON
-BEZ HULAHOPKI PAPUČICE
-KNJIGE
Frizura:Riblja kost
DAN PREDSTAVE:13.06. molim cure dovesti na generalnu probu ujutro u 10h i doći po njih u 12h...
Popodne se slikamo u kazalištu molim doći obučene i našminkane u 17:30 u svlačionicu.

Nakon predstave u utorak ćemo se odmoriti i vidimo se u srijedu 15.06 u 19h na dodjeli diploma u dvorištu gradske knjižnjice...

Poštovani roditelji nakon naše predstave u fojaeu kazališta otvorit ćemo izložbu slika sa naših predstave u proteklih 15 godina pa vas pozivamo da ostanete i pogledate izložbu...Lp
Lp
Hvala Gesta


15. prosinca 2015.

Poštovani roditelji,
Približava nam se dan naše dramsko-plesne produkcije pod nazivom „ZAJEDNO U NOVU“ za koju ćemo probe imati 27.12. u Hnk-a Zadar po dogovoru po grupama. Predstavu ćemo premijerno izvesti 28.12.2015 u 18h. Lijepo vas molim pratite upute po grupama kako vašoj djeci i vama ostala u lijepom sjećanju.

GRUPA M1 –BABY TV

NEDJELJA GENERALNA PROBA 27.12.2015
Molim djevojčice dovesti na stražnji ulaz kazališta (željezna bijela vrata do trgovine Benetton iza kafića Kalelarga) u 15:15 i doći po njih u 15:45.

OBUĆI SLJEDEĆE:
-TRIKO BEZ POTKOŠULJE
-BIJELE HULAHOPKE
-KAPICA,HLAČICE BEBE
-FRIZURA:DVIJE NISKE PLETENICE SA ROZA GUMICAMA
-ŠMINKA:-MOŽETE IM NAŠMINKATI OČI (UMJERENO)SA BIJELIM ILI ROSKASTIM SJENILOM I ŠLJOKICAMA...USTA MOLIM NE ŠMINKATI.:-)

SAVJET:-Molim djevojčice dovesti na probu obučene u bebine hlačice i kapicu, bijele hulahopke i triko bez potkošulje,tako da im u kazalištu obujete samo papučice... preko kostima obucite im đemperić ili gornji dio trenerke na kopčanje kako biste ih sto prije presvukli i ostavili tetama....televizijice cemo mi donijeti...Molim bez duda odlučili smo da ih necemo koristiti na predstavi jer im je tesko pjevati kroz dude.Molim vas da generalnu probu djevojčice bude u kostimima,ali ne i našminkane I bez frizure...našminkati ćete ih i napravit frizure samo samo za predstavu.

PONEDJELJAK PREDSTAVA 28.12.2015 u 18h
Molim djevojčice našminkane,obučene sa frizurama dovesti u 17:50 na stražnji ulaz,samo im oblačite papučice i ostavljate ih tetama....svu njihovu garderobu uzimate sa sobom...nakon njihove točke uzmite ih sa pozornice. Obzirom da su one prva točka i da nakon nastupa odlaze k vama u krilo,molim jednog od roditelja da prije početka predstave ne sjeda na svoje mjesto već stane gledajući prema pozornici sa lijeve strane uz zid kako biste mogli cure preuzeti sa pozornice...molim vas da to učinite u što kraćem roku kako bi mogli nastavit sa predstavom. Tijekom predstave vase plesačice moraju cijelo vrijeme sjediti u vašem krilu i u nijednom slučaju ih ne smijete pustiti da stoje ili šetaju oko pozornice kako ne bi ometali glumce i plesače. U protivnom hostese Hnk-a će vas zamoliti da napustite dvoranu obzirom da postoje pravila prilikom izvođenja programa.

MOLIM BUDITE TOČNI U SVOJIM ODLASCIMA I DOLASCIMA KAKO SE NEBI STVARALA NEPOTREBNA GUŽVA U VEĆ IONAKO MALIM SVLAČIONICAMA.

Predstava se u cijelosti snima i fotografira.Kazališni fotograf i HD Studio sa tri kamere snima predstavu u cijelosti. Dvd ćete moći kupiti po cijeni od 80 kn i fotografiju po cijeni od 10kn nakon predstave.

GRUPA M2 – CAN CAN

NEDJELJA GENERALNA PROBA 27.12.2015
Molim djevojčice dovesti na stražnji ulaz kazališta( do trgovine Benetton željezna bijela vrata iz kafića Kalelarga) u 15:40 i doći po njih u 16:15.Njihova svlačionica je prva sa desna kraj vrata na kojima će pisati CAN CAN....Molim djevojčice dovesti već obučene u kompletan kostim tako da im u svlačionici samo obujete papučice i predate ih tetama...Ispod suknje im obucite donji dio trenerke ili gege i gore nešto na kopčanje kako biste ih brzo i lako mogli skinuti. Svu njihovu garderobu i na probi i na predstavi uzimate sa sobom.

OBUĆI SLJEDEĆE:
-TRIKO BEZ POTKOŠULJE
-CRNE HULAHOPKE GUSTE I CRNE PAPUČICE
-SUKNJA CAN CAN
-FRIZURA - ZALIZANA TZV.MOKRO GELIRANA KOSA I NISKA PUNĐA SA CRNIM GUMICAMA I RUŽA SA DESNE STRANE UBODENA I DOBRO PRIČVRŠĆENA ZA PUNĐU

ŠMINKA:-CRNA CRTA IZNAD KAPKA OLOVKOM ILI CRNIM TUŠEM I MASKARA,MALO RUMENILA I MOŽETE IM STAVIT ŠLJOKICE OKO OČIJU.ŠMINKA NA USTIMA NIJE DOZVOLJENA. Molim vas za probu cure dovesti samo u kostimu, bez šminke i frizure to ćete samo za predstavu odradit.

PONEDJELJAK 28.12.2015 PREDSTAVA
Molim cure dovesti u 17:40 u njihovu svlačionicu i što prije ih ostaviti tetama...nakon njihove točke ostaju sa tetama u svlačionici kako bismo svi zajedno na kraju predstave izveli završni song i poklon.
Molim budite točni u odlascima i dolascima kako nebismo stvarali gužvu.

GRUPA M3 – DISCO KRALJICE

NEDJELJA GENERALNA PROBA 27.12.2015
Molim djevojčice dovesti na stražnji ulaz kazališta (do trgovine Benetton bijela željezna vrata iz kafića Kalelarga u 17:15 i doći po njih u 18h.

OBUĆI SLJEDEĆE:
-KOSTIM DISCO KRALJICE BEZ POTKOŠULJE
-CRVENE HULAHOPKE
-ROZA PAPUČICE
-KRUNA KRALJICE + DVIJE ŠPANGICE NA KLIK
FRIZURA PUŠTENA KOSA SITNO RICAVA...(MOLIM NEKOLIKO DANA RANIJE IM NAPRAVITE PUNO SITNIH PLETENICA KAKO BI NA DAN PREDSTAVE NEPOSREDNO PRIJE IMALI DOJAM KOSE KOJI TRAŽIMO.

ŠMINKA:MOLIM NAŠMINKATI SAMO OČI I OKO OČIJU DOBRODOŠLE SU ŠLJOKICE...USTA MOLIM NE ŠMINKATI. NA PROBU MOLIM DOĆI VEĆ OBUČENE KAKO BISTE IM ŠTO PRIJE OBULI PAPUČICE I OSTAVILI NAM IH.PREKO KOSTIMA IM OBUCITE NEŠTO ŠTO ĆE LAKO SKINUTI.SVU NJIHOVU GARDEROBU I NA DAN PROBE I SAME PREDSTAVE UZIMATE SA SOBOM.MOLIM ZA PROBU IH NEMOJTE ŠMINKATI.
NJIHOVA SVLAČIONICA JE PRVA DO VRATA SA LIJEVE STRANE PISAT ĆE NA NJIMA DISCO KRALJICE. MOLIM VAS DA DOLAZITE U TOČNO ODREĐENO VRIJEME KAKO SE NEBISMO POKLAPALI SA OSTALIM GRUPAMA I STVARALI DODATNU GUŽVU.

PONEDJELJAK PREDSTAVA 28.12.2015
MOLIM CURE DOVESTI U 17:30 ŠTO PRIJE IH OSTAVITI JER DOLAZE OSTALE GRUPE.NAKON NJIHOVE TOČKE OSTAJU U SVLAČIONICI SA TETAMA KOJE IH ČUVAJU.

GRUPA M4 – ORKESTAR NTV TELEVIZIJE

NEDJELJA GENERALNA PROBA 27.12.2015
MOLIM CURE DOVESTI NA GENERALNU PROBU OBUČENE U KOSTIM U 16:10 I DOĆI PO NJIH U 17:30 PREKO KOSTIMA IM OBUCITE NEŠTO ŠTO ĆETE BRZO I LAKO SKINUTI KAKO BISTE IM SAMO OBULI PAPUČICE.SVU NJIHOVU GARDEROBU I NA GENERALNOJ I NA DAN PREDSTAVE UZIMATE SA SOBOM.INSTRUMENTE ĆEMO MI DONIJETI.

OBUĆI SLJEDEĆE:
-KOSTIM ORKESTRA
-GUSTE CRNE HULAHOPKE
-CRNE PAPUČICE

FRIZURA:- ZALIZANA NISKA PUNĐA (MOKRO GELIRANA) SA CRNIM GUMICAMA

ŠMINKA:-DOZVOLJENO JE NAŠMINKATI OČI I STAVIT RUMENILO,ALI NE I USTA....ŠLJOKICE SU DOBRODOŠLE 

PONEDJELJAK PREDSTAVA 28.12.2015
JUTARNJA PROBA
MOLIM DOVESTI CURE U 10H I DOĆI PO NJIH 12:30 POPODNE:MOLIM CURE DOVESTI OBUČENE,NAŠMINKANE SA FRIZURAMA U 17:45.TIJEKOM CIJELE PREDSTAVE CURE SU NA POZORNICI.NAKON PREDSTAVE ĆETE DOĆI PO NJIH NA POZORNICU.

GRUPA M5 – NEW YORK CABARET

NEDJELJA PREDSTAVA 27.12.2015
MOLIM CURE DOVESTI NA GENERALNU PROBU U 17H I DOĆI PO NJIH U 19:30.MOLIM VAS CURE NA PROBU I NA PREDSTAVU DOVESTI VEĆ OBUČENE, TAKO DA IM ISPOD SUKNJICE OBUČETE GEGE ILI DONJI DIO TRENERKE I GORE NEŠTO NA KOPČANJE KAKO BI SE ŠTO BRŽE PRIPREMILE...NJIHOVU GARDEROBU I NA DAN PROBE I PREDSTAVE UZIMATE SA SOBOM.

OBUĆI SLJEDEĆE:
-TRIKO BEZ POTKOŠULJE
-CRNE MREŽASTE HULAHOPKE + MREŽASTE RUKAVICE
-CRNE PAPUČICE

FRIZURA :DVIJE NISKE PLETENICE SA CRNIM
GUMICAMA.....SAMO ZA PREDSTAVU NE I ZA PROBU
ŠMINKA.-DOZVOLJENO JE NAŠMINKATI SAMO OČI,NE I USTA....ŠLJOKICE SU DOBRODOŠLE NA LICU ILI OKO OČIJU.

PONEDJELJAK PREDSTAVA 28.12.2015
JUTARNJA PROBA
MOLIM CURE DOVESTI U 11H I DOĆI PO NJIH U 12:30.
POPODNE:-MOLIM DOVESTI CURE U 17:30.
NJIHOVA SVLAČIONICA JE NA KATU.DOVEST ĆETE IH DO STEPENICA I UZETI NJIHOVU GARDEROBU SA SOBOM,DOVOLJNO SU VELIKE DA SAME ODU U SVLAČIONICU,A I TAKO ĆEMO IZBJEĆI GUŽVU.NAKON PREDSTAVE ĆETE IH PREUZETI NA POZORNICI.

GRUPA M6 - BRAZILKE

NEDJELJA GENERALNA PROBA 27.12.2015
MOLIM CURE DOVESTI U 18:15 I DOĆI PO NJIH U 19:30.NEKA NA SEBI IMAJU MREŽASTE HULAHOPKE I GARDEROBU KOJU ĆE LAKO SKINUTI.OBZIROM DA KOSTIM NA STRAŽNJEM DIJELU IMA PERJE MOLIM VAS KOSTIM NEKA DONESU U NEKOJ ŠIROJ VREĆICI NIKAKO U TORBI KAKO SE PERJE NEBI ZGUŽVALO ILI POTRGALO.NJIHOVA SVLAČIONICA JE NA KATU SA LIJEVE STRANE NA VRATIMA ĆE PISATI NJIHOVA GRUPA.CURE SU DOVOLJNO VELIKE I SAME ĆE ODLAZITI U SVOJU SVLAČIONICU BEZ RODITELJA JER TAKO RADIMO NEPOTREBNU GUŽVU.VI ĆETE IH SAMO DOVESTI.

OBUĆI SLJEDEĆE:
-MREŽASTE HULAHOPKE BOJA NOGE
-TRIKO I SUKNJICA BRAZILKI
-TIJARA SA PERJEM
-CRNE PAPUČICE

ŠMINKA :-DOZVOLJENO JE ŠMINKATI SAMO OČI,ŠLJOKICE SU DOBRO DOŠLE NA LICU I OKO OČIJU.
FRIZURA:-NARICANA KOSA,VELIKE LOKNE

PONEDJELJAK:28.12.2015
JUTARNJA PROBA
MOLIM DOVESTI CURE U 10:30 I DOĆI PO NJIH U 12:30 POPODNE
MOLIM DOVESTI CURE U 17:15 KAKO BI SE MOGLE OBUĆI I PRIPREMITI.

GRUPA S1 – KIŠNE DJEVOJKE

NEDJELJA GENERALNA PROBA 27.12.2015
MOLIM CURE VEĆ OBUČENE U 18:30 DOVESTI NA GENERALNU PROBU NA STRAŽNJI ULAZ KAZALIŠTA (ULAZ DO TRGOVINE BENETTON IZA KAFIĆA KALELARGA) I DOĆI PO NJIH U 19:30.
OBUĆI SLJEDEĆE:
-KOMBINEZON
-CRNE ČARAPE GUSTE
-CRNE PAPUČICE
-BALETNI OBRUČ
-KIŠOBRANE MI DONOSIMO

FRIZURA:RIBLJA KOST SA CRNIM GUMICAMA
ŠMINKA:DOZVOLJENO JE SAMO NAŠMINKATI OČI I STAVIT RUMENILO.MOLIM NE ŠMINKATI USTA.

PONEDJELJAK 28.12.2015
JUTARNJA PROBA
MOLIM DOVESTI CURE U 11H I DOĆI PO NJIH U 12:30 POPODNE MOLIM DOVESTI CURE U 17:40.
NJIHOVA SVLAČIONICA JE NA KATU SA DESNE STRANE NA VRATIMA ĆE PISATI NAZIV GRUPE.CURE SU VEĆ DOVOLJNO VELIKE PA ĆE SAME ODLAZITI U SVLAČIONICU BEZ RODITELJA KAKO BISMO IZBJEGLI NEPOTREBNU GUŽVU.

GRUPE S2 I S3

OBAVIJESTI ĆE NAĆI NA FACEBOOKU U SVOJIM GRUPAMA.

MOLIM SVE RODITELJE DA SE PRIDRŽAVAJU DATIH UPUTA. SVIM GESTICAMA I RODITELJIMA ŽELIMO SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNU NOVU 2016 GODINU.
GESTA


14. prosinca 2015.

zajedno


29. listopada 2015.

cudovista
ČESTITAMO NAŠIM GESTICAMA GRUPI M6 NA 1. MJESTU NATJECANJA FALL FOR DANCE U KATEGORIJI KADETI ZA KOREOGRAFIJU ČUDOVIŠTA.
BRAVO, BRAVO, BRAVO!


1. rujna 2015.

ples
Drage Gestice i roditelji,
nakon dugog toplog ljeta Gesta otvara svoja vrata 14.09.2015 godine.
Na vaše kontakt brojeve dobit ćete sms sa rasporedom za školsku godinu 2015/16.

Radujemo se novoj plesnoj sezoni, a novim članovima želimo DOBRODOŠLICU!

Umjetnički voditelj
Nena Jurišić

3. studenog 2014.
audicija2


REZULTATI AUDICIJE ZA NOVU DRAMSKO – PLESNU PREDSTAVU
Dragi kandidati,
prije svega želimo vam zahvaliti na velikom odazivu i interesu za audiciju, putem koje tražimo mlade, talentirane glumce za našu novu produkciju.
Svi kandidati su se jako dobro prezentirali i predstavili, ali posebno su se istakli kandidati koji su zadovoljili naše postavljene kriterije.
Nakon sastanka redateljice gđe. Sanje Zalović i tekstopisca prof. Hrvoja Dukića odabrani su:
1. NIKO ZEKANOVIĆ
2. NATALI KRALJIĆ
3. ANA MARIJA PALIĆ
4. ROZA KONČURAT
Zahvaljujemo se svim kandidatima i očekujemo ih na sljedećoj audiciji za predstavu u lipnju.

Predsjednica plesne udruge Gesta
Nena Jurišić


2. rujna 2014.

Dobrodošli u Gestu!


Dragi roditelji,
pred nam je još jedna vesela i rasplesana školska godina u kojoj će mališani kroz igru i zabavu upoznati čaroban svijet plesa.
Treninge započinjemo sa zagrijavanjem, nakon čega slijede vježbe prilagođene uzrastu.U drugom dijelu sata se uče plesni pokreti i koreografija za predstavu.
Tijekom sata se razvija mašta kod djece,učenje ritma i slušanje glazbe kao i poboljšanje svih motoričkih sposobnosti.Naravno najvažnija komponenta je timski rad u skupini, kao i povećanje samopouzdanja i pozitivne slike o sebi.

Molim roditelje da ne kupuju opremu prije dogovora na prvom treningu jer svaka grupa ima svoju boju trikoa i papučica koja nam je potrebna za predstavu.

RASPORED ZA NOVE ČLANOVE;
GRUPA M1 započinje sa treninzima 11.09 U ČETVRTAK 16h do 16:45
(molim djecu dovesti u pamučnim majicama,gegama ili kratkim hlačicama i čarapicama).
PS:GRUPE KOJE SU PROŠLE GODINE BILE NPR....M1 SAD SU M2.

Stari članovi imaju nastup u Super Nova centru 13.09 pa ove godine započinjemo sa treninzima tjedan ranije točnije 08.09. PONEDJELJAK po sljedećem rasporedu;

A tjedan PONEDJELJAK -ČETVRTAK
M2 - 16:45 do 17;30 ( prošlogodišnja M1)
M3 -17:30 do 18:15 (prošlogodišnja M2)
M4 -18:15 do 19h (prošlogodišnji M3)
M5 -19h do 19:45 (prošlogodišnji M4)
M6-19:45 do 20:30 (prošlogodišnji M5)

IDUĆI TJEDAN SMO B TJEDAN UTORAK I PETAK

Ovo je ujedno i raspored za cijelu školsku godinu....

RASPORED ZA GRUPE S1 I S2
Raspored za tjedan od 08.09 do 13.09.2014
UTORAK 09.09 od 20h do 21 h (svi zajedno)
SRIJEDA 10.09 od 20h do 21 h (svi zajedno)
ČETVRTAK 11.09 od 20:30 do 21:30 (svi zajedno)
Za sve ostale detalje ćemo se dogovoriti na treningu..

Radujem se novoj plesnoj sezoni sa stalnim članovima a, novima želimo dobrodošlicu!

predsjednica udruge Gesta Nena Jurišić

4. lipnja 2014.

otom

Dragi roditelji,
Stigli smo do samog kraja plesne školske godine 2013/14 u kojoj su naše Gestice zajedno sa vama aktivno sudjelovale u svim našim aktivnostima. Naša nova plesna produkcija „HOTEL OTOM-POTOM“ održat će se u ponedjeljak 09.06.2014 s početkom u 19h u Hnk-a Zadar. Molim vas pratite sve naše upute kako biste mogli pravilno pripremiti svoju plesačicu.
Molim vas djecu dovesti na stražnji ulaz kazališta (željezna vrata do trgovine Benetton)

GRUPA M1-RIBICE
Generalna proba NEDJELJA 08.06.2014 g. u Hnk-a Zadar. Molim djecu dovesti obučenu u kostime u 15:20 i doći po njih u 16h. Za probu djeca moraju doći obučena u kostim ali bez frizure koja je potrebna samo za predstavu.
Obući sljedeće:
-PLAVI TRIKO (bez potkošulje)
-BIJELE HULAHOPKE
-SUKNJICA
-PAPUČICE
-TRAKA ZA KOSU
Frizura:- Nekoliko dana prije napravit ćete im puno sitnih pletenica koje ćete raspustiti netom prije dolaska u ponedjeljak kako bi kosa dobila efekt valova…Puštena kosa i traka na glavici.
Možete im našminkati oči,ali ne i usta!
Kad ih ostavite u svlačionici morate uzeti njihovu odjeću i obuću sa sobom. Cure se nakon svoje točke spuštaju u publiku vama u krilo,molim vas da u krilu ostanu do kraja predstave. PONEDJELJAK 09.06.2014 PREDSTAVA
Molim cure obučene i uređene dovesti u 18:45 na stražnji ulaz kazališta.

GRUPA M2 –SUNCE POD ŠEŠIROM
Generalna proba NEDJELJA 08.06.2014
Molim cure obučene dovesti u 15:40 i doći po njih u 16:20. Za probu cure moraju biti obučene u kostim ali bez frizure ona je potrebna samo za predstavu.
Obući sljedeće:
-TRIKO SA SUKNJICOM (bez potkošulje)
-HULAHOPKE MREŽASTE
-PAPUČICE
-NAOČALE (OBAVEZNO)
Frizura: Visoki rep sa crvenom ili žutom gumicom Šminka: Možete im našminkati oči,ali ne i usta.
Dan predstave PONEDJELJAK 09.06.2014
Molim cure dovesti obučene na stražnji ulaz kazališta u 18:40. Molim njihovu odjeću i obuću uzeti sa sobom. Nakon njihove točke cure ostaju sa tetom animatoricom iz SuperNova centra koja će se zabaviti sa njima kako bi im što brže prošlo vrijeme u svlačionici. Kako najavljuju u nedjelju i ponedjeljak lijepo toplo vrijeme njihov prostor za pripremu bit će u dvorištu prije ulaska u svlačionice,tako da ne morate ulazit unutra.

M3 –KUHARI
Generalna proba NEDJELJA 08.06.2014 g.
Njihova svlačionica je prva do ulaza sa glavnih vrata pisat će na njoj natpis kuhari.
Molim cure dovesti u 16:15 i doći po njih u 17:10. Za probu moraju djeca doći obučena u kostim kako bismo izbjegli dodatnu gužvu,samo im obujte papučice i ostavite ih u svlačionici.
Obući sljedeće:
-BIJELA KUHARSKA KAPA I KUTA (bijela potkošulja od ispod)
-CRNA SUKNJICA
-HULAHOPKE
-PAPUČICE
Frizura:-dvije niske pletenice sa crnim gumicama
Šminka:-možete im našminkati oči ,ali ne i usta!
Dan predstave PONEDJELJAK 09.06.2014
Molim djecu obučenu dovesti u 18:40 u svlačionicu…molim vas što prije ih ostavite kako bismo izbjegli dodatnu gužvu. Nakon njihove točke djeca ostaju sa nama kako bi sudjelovali u završnici predstave.

M4 – AQUA AEROBIK
Svlačionica na katu pisat će na njoj AQUA AEROBIK Molim dovesti cure u 18h i doći po njih u 19:30…Molim neka već imaju na sebi triko i hulahopke…molim sve roditelje da ne odlaze sa curama u svlačionicu (posebno na dan predstave) kako bi ih pripremili. One su dovoljno velike da to učine same.
Obući sljedeće:
-TRIKO
-MREŽASTE HULAHOPKE
-PAPUČICE
Frizura visoki rep tzv .palma sa puno gumica u bojama trikoa. Šminka: možete im našminkati oči,ali ne i usta! Sve cure će dobiti ispričnicu za ne odlazak u školu na u ponedjeljak na dan predstave kako bismo se mogli pripremiti na našim generalnim probama.

Dan predstave PONEDJELJAK 09.06.
JUTARNJA GENERALNA PROBA – od 11h do 12:45
POPODNE MOLIM DOĆI U – 18:30
Nakon njihove točke cure ostaju u svlačionici kako bi sudjelovale u završnom dijelu predstave.

GRUPA M5 –TURISTI
Svlačionica na katu pisat će na njoj Turisti
Generalna proba NEDJELJA 08.09.2014
Molim cure dovesti obučene u kostim u 17:30 i doći po njih u 19:30. Molim roditelje da ne odlaze sa curama u svlačionicu na katu kako bismo izbjegli gužvu. One su dovoljno velike i mogu se same pripremiti za probu i nastup. Obući sljedeće:
-MAJICU I SUKNJICU U SKLADU SA HULAHOPKAMA
-MANTIL SA POJASOM
-PAPUČICE
-FOTO APARAT
Frizura:-svi mogu imati različitu frizuru,molim samo da to nije nikakva frizura….dajem vam na volju.
Šminka:Možete im našminkati oči,ali ne i usta Dan predstave PONEDJELJAK 09.06
Sve cure će dobiti ispričnice za školu kako bi mogle biti na probama i kako bismo se pravilno pripremili za predstavu.
JUTARNJA PROBA PONEDJELJAK – od 10:45 do 12:45
POPODNE molim doći u 18:20
Nakon njihove točke cure ostaju sa nama kako bi sudjelovale u završnoj točki.

GRUPA S1 -KONOBARI
Svlačionica na katu na njoj će pisati KONOBARI
Generalna proba NEDJELJA 08.06.
Molim dovesti cure na probu u 16 h i doći po njih u 19:30…..(molim neka uzmu sa sobom vodu i nešto za užinu) Obući sljedeće:
-MAJICU ZA KONOBARE
-GEGE
-PAPUČICE
-LEPTIR MAŠNA
Za druge dvije scene jednu crnu majicu i jednu bijelu ili crno bijelu.
Frizura:zalizana kosa u niskoj punđi
Šminkanje:samo našminkati oči
Dan predstave PONEDJELJAK 09.08
Sve cure će dobiti ispričnicu za školu kako bi mogle sudjelovati na probama i kako bi se pripremile za predstavu. JUTARNJA PROBA OD 10 h do 12:45
POPODNE –Molim spremni biti u 17:30 spremni za slikanje…znači doći 10 min ranije…

GRUPA S2 – SOBARICE
Svlačionica prva s desna na ulazu u kazalište
Generalna proba NEDJELJA 08.09
Molim doći u 16h u kazalište.
Obući sljedeće;
-KOSTIM SOBARICE
-MREŽASTE HULAHOPKE BOJA NOGE
-TRAKICA ZA KOSU
-PREGAČA
-PAPUČICE
Frizura:-polu rep sa bijelom gumicom
Našminkati oči,usta umjereno.
Dan predstave PONEDJELJAK 09.06
Sve cure će dobiti ispričnice za ponedjeljak za izostanak iz škole kako bismo se mogli što bolje pripremit za nastup. JUTRANJA PROBA OD 10h do 12:45
POPODNE:-Kako ćemo se slikati prije predstave molim biti u kazalištu spremne za slikanje u 17:30(znači 10 min prije doći)
Hvala Gesta Poštovani roditelji,
Dana 22.04.2014. povodom Dana planeta Zemlja naša plesna udruga održat će svoj plesni kolaž u City Galleriji Zadar s početkom u 18h.
Molim vas djecu obučene u kostime sa zadnje predstave dovesti prije samog programa na prostorne probe i to u sljedećim terminima.
Grupe
1. - S1 +S2 +S3 =17h
2. - M5 +M4 =17:20h
3. –M3 +M2 =17:30h
4. –M1 =17:45
Program počinje u 18h molim vas budite točni kako bismo izbjegli nepotrebnu gužvu. Program će se održati na platou ispred trgovine Tehnomax na prvom katu City Gallerije.
Djeca koja taj dan idu u školu u popodnevnoj smjeni dobit će ispričnicu za izostanak sa nastave.
Srdačan pozdrav
Teta Nena


17. travnja 2014.
city

27. veljače 2014.

maske


15. siječnja 2014.


A TJEDAN PON - ČET        B TJEDAN UTO - PET

M1 - 16:15 - 17:00
M2 - 17:00 - 17:45
M3 - 17:45 - 18:30
M4 - 18:30 - 19:15
M5 - 19:15 - 20:00
S3 - 20:00 - 20:45SRIJEDA   S2 - 8:30 - 9:15           15:30 - 16:30
                  S1 - 9:15 - 10:00         16:30 - 17:15

SUBOTA   S2 - 9:00 - 10:00
                 S1 - 10:00 - 11:00
                 S3 - 11:00 - 12:00

27. prosinca 2013.

RASPORED TRENINGA DO KRAJA
ŠKOLSKIH PRAZNIKA TJ. DO 13.02.2014.

03.01.2014 PETAK
1.-16:15 do 17h (zajednički trening grupe M1+M2)
2.-17h do 17:45 (zajednički trening grupe M3 +M4)
3.-17:45 do 18:30 (zajednički trening grupe M5 + S1)
4.18:30 do 19:15 (zajednički trening drupe S2 +S3)

06.01.2014 Blagdan Sveta tri kralja –NE RADIMO

09.01.2014 ČETVRTAK
RADIMO PO RASPOREDU OD 03.01 (zajednički treninzi)
Nakon završetka školskih praznika treninzi se odvijaju po standardnim terminima od 14.01.2014 utorak i petak B tjedan.
M1 :-16:15
M2:-17H
M3:-17:45
M4:-18:30
M5:-19:15
S3:-20h

STARIJE ŠKOLSKE GRUPE
15.01.2014 g.-SRIJEDA
S2 :-8:30 do 9:15 - 15:45 do 16:30
S1:-9:15 do 10h -16:30 do 17:15
SUBOTA :-S3:-08h do 9h
S2:-09h do 10h
S1:-10h do 11h
19. prosinca 2013.


Poštovani roditelji, Molim vas pratite dane upute kako biste mogli pravilno pripremiti svoju plesačicu za predstavu ali, i na vrijeme doći na generalnu probu kao i predstavu. Vjerujem da vam je cilj da predstava, kao i sama priprema vama i vasem ostane u lijepom sjećanju. Molim pratiti upute po grupama.

GRUPA M1 (VILE SNA)
Generalna proba NEDJELJA :-22.12.2013 u Hnk-a Zadar Molim dovesti djecu na stražnji ulaz željezna vrata do trgovine Benetton u 15:45 i doći po njih u 16:30.Za probu djeca moraju biti obučena u kostim ali bez frizure koji trebate napraviti samo za predstavu.
Obući sljedeće:
-PLAVI TRIKO (bez potkošulje)
-BIJELE HULAHOPKE (najlonke)
-SUKNJICA (vezana u križ dva puta)
-PAPUČICE (lastik uvučen u papučice)
-RAJF
FRIZURA;-Puštena kosa (valovita)
ŠMINKA:Možete im malo našminkati oči ali ne i usta! PONEDJELJAK DAN PREDSTAVE 23.12.2013 g.:-Molim djecu dovesti u 17:45 obučenu u kostim sa frizurama. Nakon sto ih ostavite njihovu odjeću i obuću uzimate sa sobom. Kad djeca završe sa točkom spuštaju se vama u krilo.

GRUPA M2 (ZIMA)
Generalna proba NEDJELJA:-22.12.2013 u Hnk-a Zadar Molim djecu dovesti na stražnji ulaz željezna vrata do trgovine Benetton 16.15 i doći po njih u 17:30.Za probu djeca moraju doći u kostimu.
Obući sljedeće:
-TRIKO I SUKNJICU KOJE IMATE(bijeli,rozi,ljubičasti….)
-KAPUTIĆ I ČIZMICE
-GRIJAČI ZA UŠI
FRIZURA:-dvije kikice sa rozim ili bijelim gumicama PONEDJELJAK DAN PREDSTAVE 23.12.2013 g:-Molim djecu dovesti obučenu u kostim sa frizurama u 17:30.Nakon njihove točke ostaju sa tetom pričalicom iz SuperNova centra koja nam stiže u goste i koja je za njih pripremila razne aktivnosti kako bi se zabavile tijekom predstave.Na kraju sudjeluju u završnom songu.

GRUPA M3 (IGRAČKE)
Generalna proba NEDJELJA 22.12.2013.
Molim djecu dovesti u 17:40 stražnji ulaz Hnk-a željezna vrata do trgovine Benetton i doći po njih u 19.30. Molim za generalnu probu kao i predstavu djecu dovesti obučenu ako je moguće….ako nije moguće jer je kostimić pretanak probajte ih obući sto jednostavnije kako biste ih sto prije pripremili.
Nakon njihove točke na predstavi djeca ostaju zbrinuta sa nama u svojoj svlačionici na prizemlju.Na svlačionici će pisati njihov naziv grupe.
PONEDJELJAK DAN PREDSTAVE:Molim djecu dovesti u 17:40 obučenu,sa frizurama….Ps:-Možete ih malo našminkati koliko trazi kostim koji su dobili.
Nakon predstave djecu ćete moći preuzeti na pozornici.

GRUPA M4 (DOKTORICE)
Generalna proba NEDJELJA 22.12.2013 -Svlačionica na katu pisat će na vratima Doktorice Molim djecu dovesti u 18h i doći po njih u 19:30.Za probu djeca moraju biti u kostimima bez frizure(frizura je potrebna samo za predstavu.)
Obući sljedeće:
- TRIKO( bilo koji koji imate)
-HULAHOPKE (boja koja je određena)
-DOKTORSKI MANTIL
-OPREMA ZA DOKTORICU(slušalice,injekcija,torbica)
Frizure:-Zalizana niska punđa
PONEDJELJAK 23.12.2013 g:-Generalna jutarnja:-Molim djecu dovesti u 11:15 doći po njih u 12:30 Predstava:-Molim djecu dovesti u kazalište uređenu sa svom opremom u 17:20 (Molimo roditelje da na sam dan predstave ne odlaze zajedno s djecom u svlačionicu na katu….Molim djeci u ruku dati papučice,one će same otići do svoje svlačionice.Ovo pravilo za NE odlazak roditelja na kat vrijedi i za probu i za predstavu.
Nakon predstave djecu ćete moći preuzeti sa pozornice.

GRUPA M5 (DIMNJAČARI)
Generalna proba NEDJELJA 22.12.2013 Svlačionica na katu pisat će na vratima Dimnjačari.
Molim djecu dovesti u 15:30 stražnji ulaz kazališta (ulaz do trgovine Benetton željezna vrata ) doći po njih u 17:45. Molim neka djeca dođu već obučena kako bismo se sto prije pripremili. Molim roditelje da ne odlaze zajedno sa djecom u svlačionicu one su dovoljno velike da same dodju do gore.U hodniku ćete im pomoći da se što prije skinu (najbolje trenerka i majica ili đemper na kopčanje,samo navuku papučice). Njihovu odjeću odnosite sa sobom.
PONEDJELJAK 23.12.2013.
JUTARNJA GENERALNA:-Molim djecu dovesti u 10 h i doći po njih u 12:30
PREDSTAVA:-Molim djecu dovesti u 17:10 obučenu,uređenu i našminkanu.Pravilo za NE odlazak roditelja na kat vrijedi i za probu i za predstavu kako bismo izbjegli nepotrebnu gužvu.Molim vas budite točni kako ne biste dolazili u terminu druge grupe.

GRUPA S1 (ČUVARI DJEČJIH SNOVA)
Generalna proba NEDJELJA 22.12.2013 Svlačionica na katu Molim djecu dovesti u 15:15 na stražnji ulaz kazališta (ulaz do trgovine Benetton željezna vrata)doći po njih u 19:30.NAPOMENA:-Kako će vaša grupa dugo boraviti u kazalištu molim uzeti sa sobom vodu i nešto za užinu.
Molim roditelje da ne odlaze zajedno sa djecom u svlačionice,one su dovoljno velike da se same pripreme za probu kao i nastup.
Molim obući sljedeće:-TRIKO PLAVI
-ČARAPA,KAPICA,OČI,
-SUKNJICA
Frizura:Niski rep + donijeti jednu dodatnu crnu gumicu PONEDJELJAK 23.12.2013.
JUTARNJA GENERALNA :-Molim doći u 11h i doći po njih u 12.30 PREDSTAVA:-Molim djecu dovesti u 16.30 jer se slikamo u kazalištu.
Molim vas pratite upute kako bismo bez gužve odradili probe i sam nastup.

NAPOMENA:-POŠTOVANI RODITELJI AKO BILO KOJU PROBU BILO NEDJELJNU ILI JUTARNJU GENERALNU PRODUŽIMO 15-20 MIN MOLIM VAS IMAJTE RAZUMJEVANJA.HVALA


GRUPA S2 (VELIKI SNOVI)
GENERALNA PROBA NEDJELJA:-22.12.2013
Molim doći u 14.45 u svlačionicu prizemlje
Obući sljedeće:PIĐAMU
-BIJELU USKU POTKOŠULJU
-CRNE KRATKE ČARAPE I PAPUČICE
FRIZURA:-pletenice
Ponedjeljak :Proba u 9:40 do 12:30 Popodne doći u 16:30 našminkanje za slikanje.

Sve obavijesti o rasporedu treninga tijekom praznika pogledajte na našoj web stranici www.gesta.com.hr

SVIM RODITELJIMA I MOJIM DRAGIM GESTICAMA SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I SRETNA NOVA 2014.
TETA NENA 6. studenoga 2013.


Poštovani kandidati,

prije svega hvala svima na interesu za našu audiciju putem koje tražimo glavnog glumca u novoj dramsko-plesnoj predstavi udruge Gesta.Svi kandidati su se jako dobro predstavili,no ipak jedan kandidat je ispunio sva naša očekivanja.Nadamo se da ce vam ova audicija ostati u lijepom sjećanju, te očekujemo u nekim budućim projektima vaš interes za sudjelovanjem.

GLAVNU ULOGU DOBIO JE: NIKO ZEKANOVIĆ

Srdačan pozdrav
predsjednica plesne udruge Gesta
Nena Jurišić10. listopada 2013.

30. rujna 2013.

Ove subote 05.10. u 11.30 u City Galleriji plesna udruga Gesta održat će svoj plesni kolaž povodom promocije Geste i 5. rođendana City Gallerie.

Dođite i dovedite svoje mališane i uživajte uz naše Gestice.
Program se održava ispred trgovine Mana.

6. rujna 2013.

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Poštovani roditelji,
Plesna udruga Gesta počinje sa novom plesnom sezonom 2013./2014.g. 16. rujna 2013. g. po sljedećem rasporedu.

PONEDJELJAK 16.09.
- GRUPA M1 od 16:15 do 17:00
- GRUPA M2 od 17:00 do 17:45
- GRUPA M3 od 17:45 do 18:30
- GRUPA M4 od 18:30 do 19:15
- GRUPA M5 od 19:15 do 20:00

SRIJEDA
- GRUPA S2 UJUTRO 8:30-9:15
POPODNE 16:00-16:45

- GRUPA S1 UJUTRO 9:15-10:00
POPODNE 16:45-17:30

- GRUPA S3 17:30-18:15

SUBOTA
- S1 10:00-11:00
- S2 9:00-10:00
- S3 11:00-12:00


P.S. Satnica školskih starih grupa se povećava tijekom sredine 11. mj. na sat i pol treninga.


Molim sve roditelje da ne kupuju opremu prije dogovora s voditeljicom.

Sve ostale potrebne informacije kao i ugovor dobit ćete na prvom satu. Radujemo se novoj plesnoj sezoni.

umjetnički voditelj Geste
Nena Jurišić9. lipnja 2013.

drvo 9. svibnja 2013.

NAJAVA ZPF

29. travnja 2013.

OBAVIJEST ZA RODITELJE

U srijedu 01.05.2013. godine ne radimo zbog praznika rada. Umjesto tog dana trening će se održati u četvrtak obje grupe S1 i S2 zajedno jutarnja smjena od 9:15 do 10:30 a, popodnevna od 15:30 do 16:30.
15. travanj 2013.

POZIV NA 2. ZADARSKI
PLESNI FESTIVAL

(in memoriam Nives Šimatović-Predovan)

Plesna udruga Gesta iz Zadra organizator je Zadarskog plesnog festivala. Festival se prošle godine održao po prvi put u sjećanje na pok.gđu.Nives Šimatović-Predovan poznatu zadarsku plesnu pedagoginju i nastavnicu suvremenog plesa. Radeći u plesnoj školi obrazovala je mnoge generacije izvrsnih plesača koji se i danas bave plesom te odgajaju nove generacije.
Nastavljajući i dalje šireći načela da ples treba biti dostupan svima koji ga žele učiti naša udruga je naravno u sjećanje na Nives organizator i ovogodišnjeg Zadarskog plesnog festivala koji je dodatno etablirao grad Zadar na plesnoj karti Hrvatske.

Prateći vaš rad i entuzijazam koji ulažete u edukaciju i odgoj mladih bila bi nam izuzetna čast ugostiti Vas na našem plesnom festivalu.Službene pozive još nismo počeli slati dok od prilike ne uspostavimo kontakte sa svima kojima se nadamo na našoj manifestaciji.Stoga vas želimo prvo upoznati sa sadržajem da možete na vrijeme razmotriti naš poziv.

Dakle, naš festival održat će se 18.05.2013 godine u novom Kazalištu lutaka Zadar koji je po svojim uvjetima i scenskim i tehničkim savršeno odgovara za ovakvu vrstu manifestacije. Mi kao organizatori plaćamo smještaj + doručak za 8. plesača, a ručak na sam dan festivala besplatan je i organiziran za sve sudionike koji su na spavanju u Zadru. Za goste koji nam dolaze iz susjednih gradova npr; Šibenik, Split organiziran je domjenak nakon festivala. Plesači su smješteni u novom Omladinskom hostelu Zadar. U slučaju da prijavite više plesača sami snosite troškove spavanja + doručak po cijeni od 120 kn. Za sudjelovanje je potrebno uplatiti kotizaciju za sudjelovanje u iznosu od simboličnih 20 kn po plesaču. Na dan festivala između proba i festivala u našoj organizaciji za goste plesače u trajanju od 45 min održat će se plesna predstava (još smo u pregovorima sa ansamblima koji bi se predstavili pa još ne bismo najavili točan program).
Nakon festivala u foajeu održat će se prigodni domjenak i druženje kao i razgovori sa medijima tj. predstavljanje svojih škola i ansambala! Svaki prijavljeni ansambl, škola ili udruga može se predstaviti sa po dvije svoje koreografije bez obzira na plesni izričaj.

Nestrpljivo iščekujemo novi Zadarski plesni festival koji se prošle godine pokazao kako se za sjajan projekt trebaju poklopiti entuzijazam,ljubav ali i podrška svih plesnih i umjetničkih škola, udruga i ansambala. Svježe informacije su bitne, a to su one koje dolaze od ljudi.

Iskreno se nadamo da će i vama naš Zadarski plesni festival postati nezaobilazna stanica na plesnim putovanjima i kalendarima događanja. Sve informacije koje vas zanimaju možete dobiti putem našeg kontakt broja.
Nena Jurišić mob: 091 510 2856

Molim svoj dolazak potvrdite što prije, a detaljnu prijavu ( u prilogu) sa svim podacima najkasnije pošaljite do 21. travnja 2013.g.
Podatke možete dostaviti na: e-mail: ngesta@gmail.com ili poštom na adresu PLESNA UDRUGA GESTA, Grgura Mrganića 12,23000 Zadar
Radujemo se novom plesnom druženju i u iščekivanju smo Vaše prijave!
Nena Jurišić


ispis poziva

ispis kotizacije

ispis prijavnice
21. ožujak 2013.

OBAVIJEST ZA RODITELJE

Sljedeći tjedan termini treninga su izmjenjeni zbog uskršnjih praznika, spajaju se po dvije grupe zbog najave roditelja da djeca odlaze na praznike.

Termini za sljedeći tjedan:
-GRUPE: M1 + M2 = 16:30 do 17:15 (UTORAK)
-GRUPE: M3 + M4 = 17:15 do 18h (UTORAK)
-GRUPA: S2 - 08:15 do 9:30 (PONEDJELJAK) + SRIJEDA
-GRUPA: S1 - 09:15 do 10:30 (PONEDJELJAK) + SRIJEDA

Umjesto PETKA trening ćemo održati u terminima u SRIJEDU:
-GRUPE: M1 + M2 =16:30 do 17:15 (SRIJEDA)
-GRUPE: M3 + M4 =17:15 do 18h (SRIJEDA)

SRETAN USKRS SVIM GESTICAMA I RODITELJIMA!


plesokaz

12. POŽEŠKI PLESOKAZ

Plesna udruga Gesta sudionik je 12. međunarodnog festivala "PLESOKAZA" u organizaciji Plesne radionice Ilijana Lončar. Na "Plesokazu će sudjelovati 26. plesnih ansambala iz Hrvatske, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Kao i svake godine plesokaz će se održati dva dana 02. 03. večer suvremenog plesa i i klasičnog baleta a, dan kasnije večer show, jazz, hip hop, break i step plesa.

Gesta je ovo već drugi odlazak na "Plesokaz" sa ciljem međusobnog upoznavanja sa drugim ansamblima kao i moguća gostovanja,suradnje i povezivanja! Gestice će svoj ansambl i svoj grada predstaviti sa svojom točkom "Ptice" iz posljednje produkcije "Projekt sreća".

Koreografiju je osmislila umjetnička voditeljica Nena Jurišić!

Kao i svake godine tijekom "Plesokaza" organizatori pripreme po dvije plesne radionice/seminar koja su itekako dobrodošle za sve sudionike zbog dodatnih usavršavanja i proširenja plesnih vidika!

Gestice se raduju gostovanju i pokazat će se u svom najboljem izdanju!Uzrast plesačica je 11-13 god a, nastupit će na prvoj večeri suvremenog plesa i klasičnog baleta!

10. srpnja 2015.

UPISI

Plesna udruga Gesta nema standardne upise u određenom vremenskom periodu zbog ljetnih praznika. Školska plesna godina za Gestine polaznike započinje uvijek polovinom rujna točnije prvi ponedjeljak sredinom mjeseca.

Sistem upisa i rezervacije svoga mjesta organiziran je putem našeg kontakt broja na koji možete prijavite svog kandidata.
Prijave za sljedeću školsku godinu mogu započeti odmah nakon završetka tekuće 15.06. a, u slučaju da se tijekom školske godine prijavite otvaranjem slobodnog mjesta polaznike koji se nalaze na listi čekanja automatski kontaktiramo i pozivamo na prvi sat u Gestu.

Prijave možete uputiti
na našu e-mail adresu ngesta@gmail.com

U prijavi je potrebno napisati:
- ime i prezime polaznika (ne roditelja),
- datum i godinu rođenja,
- broj mobitela roditelja!

Početkom 9 mj. nakon slaganja rasporeda na vaš broj mobitela dobit ćete obavijesti o početku, prvom sastanku i kupovini opreme!


1. lipnja 2015.

bajka
Upute za 07/08.06. 2015. predstava „BAJKA.HR“
PLESNE UDRUGE GESTA


Poštovani roditelji,
Došli smo do samog kraja naše plesne školske godine u kojoj su vaše „gestice“ vrijedno vježbale,trudile se i aktivno sudjelovale. Lijepo vas molim pratite upute po grupama kako biste pravilo pripremili svoju plesačicu za naš važan dan.

GRUPA M1/ZVJEZDICE
Molim cure već obučene u kostim dovesti u NEDJELJU 07.06. na generalnu probu na stražnji ulaz kazališta (željezna vrata na kalelargi do trgovine Benetton) u 15:15 i molim doći po njih u 15:45.Molim da cure za generalku dođu u kostimu,ali bez frizure i šminke. Šminka je potrebna samo za predstavu. Na vratima svlačionice ćete im samo obuti papučice i ostaviti nama kako bismo izbjegli nepotrebnu gužvu.
PONEDJELJAK 08.06.DAN PREDSTAVE – Molim dovesti djevojčice uređene u 18:45 na isti ulaz. Nakon njihove točke jedan od roditelja će preuzeti svoju plesačicu sa pozornice kako bismo mogli nastaviti sa predstavom. Molim vas da to učinite u sto kraćem roku jer će jedan od roditelja čekati kraj točke sa lijeve strane pozornice.
Cure tijekom predstave moraju sjediti u vašem krilu kako nebismo smetali i dekoncentrirali glumce na sceni.
Molim obući ih u sljedeće;
-TRIKO ZVJEZDICE
-BIJELE HULAHOPKE
-PAPUČICE (zvjezdice ćemo mi donijeti)
Frizura:visoki polu rep sa ukrasom zvjezdice.
Nakon završetka predstave djecu nemojte penjati na pozornicu dok vam ja ne dam znak kako bi se mogli pokloniti glumci. Nakon predstave u utorak ćemo se odmoriti i vidimo se u srijedu u standardnim terminima na slikanju.

GRUPA M2/ SPAVALICE
Molim djevojčice obučene u kostim spavalice dovesti na generalnu probu u NEDJELJU 07.06. u 15:45 u prvu svlačionicu na prizemlju kazališta na ulazu će pisati SPAVALICE. Molim doći po djecu u 16:30.
Molim obući sljedeće:
-BIJELA POTKOŠULJA
-SPAVAĆICA
-BIJELE HULAHOPKE
-PAPUČICE
Frizura: krpice u kosici,možete im napraviti različite frizure punđice,pužiće,pletenice vama na volju. Frizura nije potrebna za generalnu probu.
PONEDJELJAK 08.06. DAN PREDSTAVE- molim cure uređene dovesti na isti ulaz u 18:45. Nadamo se lijepom vremenu pa ih možete obuti u dvorištu kazališta da ne stvaramo nepotrebnu gužvu u ionako malim svlačionicama.
Nakon njihove točke ostaju u svojoj svlačionici sa tetom čuvalicom,nakon predstave sa najstarijom grupom izlaze na pozornicu. Preuzet ćete ih nakon predstave na pozornici. Nakon predstave u utorak se odmaramo i vidimo se u srijedu u standardnim terminima zbog slikanja.

GRUPA M3/MALE VILE
Molim djevojčice obučene u kostim dovesti na stražnji ulaz kazališta u 16:20 i doći po njih u 17:10. Kako bismo izbjegli nepotrebnu guzvu i za probu i za predstavu obucite im sto prije papučice na stepenicama će ih čekati njihova teta i slati ih u svlačionicu…kad dodjete po njih čekajte ih u dvorištu.
Obući sljedeće:
-TRIKO VILE
-SUKNJA
-BIJELE HULAHOPKE,PAPUČICE
Frizura: puštena naricana kosa i rajf. Za generalnu nije potrebno ricati kosu i našminkati se.
PONEDJELJAK 08.06.DAN PREDSTAVE – Molim cure uređene dovesti na isti ulaz u 18:35 u dvorištu im obujte papučice i na vratima ce ih čekati njihova teta koja će ih uputiti u svlačionicu na katu. Lijepo vas molim da vi ne odlazite u svlačionice jer će nastati guzva.
Nakon njihove točke cure ostaju u svlačionici i čekaju završni song nakon kojeg ćete ih uzeti sa pozornice kao i uvijek.
Molim vas budite točni u dolascima. Nakon nase predstave u utorak se odmaramo i vidimo se u srijedu u standardnim terminima na slikanju.

GRUPA M4/ANĐELI
Molim cure dovesti na generalnu probu 07.06 na stražnji ulaz kazališta u 17:30 i molim doći po njih u 19h. Molim cure dovesti obučene tj. nadamo se lijepom vremenu pa ih možete obući u dvorištu kazališta. Njihova teta će doći po njih i smjestiti ih u njihovu svlačionicu na katu. Lijepo vas molim da vi ne odlazite u svlačionice kako bismo izbjegli gužvu. Molim obući sljedeće:
-SREBRNI TRIKO
-SUKNJICA TIL
-KRILA I AUREOLA RAJF
Frizura: Zalizana niska punđa. Frizura je potrebna samo za nastup ne i probu.
PONEDJELJAK:08.06.dan predstave. Obzirom da su cure školarke za taj dan će dobiti ispričnicu za školu pa vas molim da ih dovedete na jutarnju probu u 09:30 i dođete po njih u 11:30. POPODNE molim cure dovesti u 18:25 uređene sa frizurama i kostimima. Nakon njihove točke ostaju u svlačionicama sa tetom koja ih čuva i čekaju zajednički song za kraj. Sa pozornice ćete ih preuzeti nakon predstave. U utorak nakon predstave se odmaramo i vidimo se u srijedu u standardnim terminima jer ćemo se slikati.
Moli budite točni u dolascima i odlascima.

GRUPA M5/ČUDOVIŠTA
Molim cure obučene u kostim dovesti u NEDJELJU 07.06 na generalnu probu na stražnji ulaz kazališta u 18h i doći po njih u 19:30. Molim doći obučene u kostime kako bismo odmah počeli sa probom. Njihova svlačionica je na katu pisat će na vratima ČUDOVIŠTA tamo će ih čekati teta koja ih čuva.Molim roditelje da ne odlaze u svlačionice jer su cure dovoljno velike da se same pripreme.
Obući sljedeće:
- CRNI KOMBINEZON
- KAPA ČUDOVIŠTA
- TRAKE,POJAS
- CRNE ČARAPICE,CRNE PAPUČICE
Frizura niski rep.
Obzirom da su cure školarke,dobit će ispričnicu za taj dan pa vas molim da ih na DAN PREDSTAVE 08.06. dovedite na jutarnju generalnu od 09:30 do 11:30.

POPODNE molim dovesti cure u 18:20 već obučene i našminkane. Nakon predstave preuzet ćete ih s pozornice.

U utorak nakon predstave ćemo se odmorit i vidimo se u srijedu u standardnim terminima na slikanju.
Molim budite točni u dolascima i odlascima

GRUPA M6/VRAGOVI
Molim cure dovesti na generalnu probu u NEDJELJU 07.06 na stražnji ulaz kazališta u 17:40 i doći po njih u 19:15. Molim cure dovesti obučene ali ne i našminkane.
Njihova svlačionica je na katu,već su dovoljno velike da se same pripreme pa vas molim da vi ne odlazite u svlačionice kako bismo izbjegli guzvu.
Kako su cure školarke za dan predstave dobit ce ispričnice za školu pa vas molim da ih posaljete na jutarnju probu.

PONEDJELJAK DAN PREDSTAVE 08.06. –JUTARNJA PROBA od 09:30 do 11:30 POPODNE molim dovesti cure obučene i uređene u 18:30. Nakon njihove točke čekaju u svlačionici za završni song.
U utorak nakon predstave ćemo se odmoriti pa se vidimo u srijedu na slikanju u standardnim terminima.
Molim budite točne u odlascima i dolascima.

Dragi roditelji nakon predstave u srijedu 10.06 ćemo se slikati kada možete naručiti dvd i slike sa predstave. U petak je zadnji plesni radni dan dok u ponedjeljak dijelimo diplome.
Hvala Gesta

3. veljače 2015.
karneval


17. prosinca 2014.
tarotici


UPUTE ZA 21/22.12.2014. PREDSTAVA „TAROTIĆI“ PL. UDRUGE GESTA


Poštovani roditelji,
Približava nam se dan naše nove dramsko-plesne produkcije pod nazivom „Tarotići“ koju smo pripremali posljednjih nekoliko mjeseci sa kompletnim plesnim ansamblom i dramskom radionicom naše udruge. Lijepo vas molim da pratite upute po grupama kako biste pravilno pripremili i doveli svoju plesačicu na probe kao i samu predstavu.

GRUPA M1/PAHULJICE

Molim djevojčice obučene u kostim dovesti u NEDJELJU 21.12 na generalnu probu na stražnji ulaz kazališta (željezna vrata na Kalelargi do ulaza u trg. Benetton u 15:15 i doći po njih u 15:45h. Molim vas da za probu djevojčice budu u kostimima,ali ne i našminkane. Šminka je potrebna samo za predstavu. Savjet:djevojčice već obucite u kompletan kostim i preko im obucite đemper ili gornji dio trenerke kao i donji ili gegice kako biste ih što prije skinuli i ostavili.
Svlačionica je jako mala pa ćemo tako izbjeći nepotrebnu gužvu.

PONEDJELJAK - Dan predstave molim djevojčice uređene,obučene i našminkane dovesti u 17:50 na isti ulaz. Nakon njihove točke jedan od roditelje će što prije preuzeti svoje dijete sa pozornice kako bismo mogli nastaviti sa predstavom. Molim jednog od roditelja da stane sa lijeve strane gledajući pozornicu uz zid kako ne biste smetali kamerama koje snimaju. Nakon njihove točke uzimate svoju curicu na stepenicama. Djevojčice moraju tijekom cijele predstave sjediti u vašem krilu kako bismo nesmetano mogli nastaviti sa programom.
Molim obući pahuljice u sljedeće
-bijeli triko (bez potkošulje)
-papučice roze
-bijele hulahopke
-suknjica pahuljice
Frizura: dvije punđice sa bijelim gumicama dobro pričvršenje sa pahuljicama
Šminka: bijelo sjenilo/šljokice/cirkonići ili što već imate,ali šminkanje na ustima nije potrebna Predstava će se snimati i fotografirati profesionalnim aparatima i tri kamere čije ćete uratke moći naručiti. Molim vas da djecu dovodite u točno određeno vrijeme kako ne bismo stvarali gužvu jer svaka grupa ima svoje vrijeme dolaska.
Djecu ćete što prije presvući na vratima i predati nam ih. Stvari u kojima su cure došle na probu i na predstavu uzimate sa sobom.
Nakon završne točke kada sva djeca izađu na pozornicu nemojte svoju djecu penjati na pozornicu obzirom da je velika gužva a, one su još malene. Kada se djed Božićnjak pojavi na pozornici i kad se raziđe gužva slobodno ih dovedite da upoznaju djeda.
Na dnu stranice molim vas pogledajte kalendar rada nakon predstave.

GRUPA M2/PEPPA PIG

Molim djevojčice obučene dovesti u NEDJELJU 21.12. na generalnu probu na stražnji ulaz kazališta (željezna vrata na Kalelargi do trg. Benetton) u 15:40 i doći po njih u 16:15. Molim vas da za probu djevojčice budu u kostimima,ali ne i našminkane. Šminka je potrebna samo za predstavu.
Savjet:djevojčice već obucite u kompletan kostim i preko im obucite đemperić ili gornji dio trenerke kao i donji dio ili gege kako biste ih što prije skinuli i ostavili. Svlačionice su jako male pa ćemo tako izbjeći nepotrebnu gužvu.

PONEDJELJAK – Dan predstave 22.12.molim djevojčice obučene,našminkane dovesti u 17:45 na stražnji ulaz u prvu svlačionicu do ulaznih vrata na kojoj će pisati natpis PEPPA PIG i što prije ih ostaviti. Djevojčice će nakon njihove točke i tijekom predstave biti u svlačionici sa našom tetom čuvalicom koja je pripremila zabavni program kako bi djevojčicama što prije prošlo vrijeme u iščekivanju završne točke.
Molim djevojčice obući u sljedeće:
-rozi triko + suknjica
-roze hulahopke + roze papučice
-kapice peppe pig
Frizura:dvije niske pletenice sa rozim gumicama
Šminka:roza ili bijelo sjenilo/šljokice/cirkoni ili što već imate.
Molim vas djecu dovesti u točno predviđeno vrijeme kako bismo izbjegli nepotrebnu gužvu jer svaka grupa ima svoj termin dolaska.
Roditelji koji su dobili karte za balkon savjetujemo da sa balkona ne idu na parket po djecu već da izađu van kazališta i kroz svlačionicu dodju do pozornice gdje ih čekaju djeca. Stvari u kojima su cure došle na probu i na predstavu uzimate sa sobom.
Na dnu stranice molim vas pogledajte kalendar rada nakon predstave.

GRUPA M3/LUTKE

Molim djevojčice obučene u kostim dovesti u NEDJELJU 21.12 na generalnu probu u 16:00 i doći po njih u 16:40.Molim vas da za probu djevojčice budu obučene u kompletan kostim,ali ne i našminkane i s frizurom. Šminka i frizura su potrebne samo za predstavu. Savjet:djevojčice već obucite u kompletan kostim i preko im obucite nešto na kopčanje npr,đemper ili gornji dio trenerke kao i ispod suknje gege ili donji dio trenerke kako im do kazališta ne bi bilo hladno. Vaša grupa imat će svlačionicu na katu. Obzirom da u kazališni prostor malen roditelji ne mogu sa curama u svlačionice . Molim vas djecu što prije predati na stepenicama u hodniku i one će samostalno otići u svoju svlačionicu gdje ih čeka teta čuvalica.

PONEDJELJAK- Dan predstave 22.12 molim dovesti djevojčice obučene,našminkane i uređene na stražnji ulaz u 17:35,molim vas budite točni. Savjet za roditelje koji su dobili karte na balkonu a, moraju djecu preuzeti na pozornici nakon predstave. Izađite iz kazališta i prođite kroz svlačionicu po djecu koja vas čekaju na pozornici.
Stvari u kojima su cure došle na probu i na predstavu uzimate sa sobom.
Molim obući sljedeće:
-Haljina lutke
-Podsuknja i pregača
-Hulahopke u boji haljine
-papučice
Frizura:Polu rep sa donjim dijelom naricanim i mašna dobro pričvršćena
Šminka: Poželjna, ali umjerena Molim na dnu stranice pogledati kalendar rada nakon predstave

GRUPA M4/ROBOTI

Molim djevojčice obučene u kostim dovesti u nedjelju na generalnu probu na stražnji ulaz kazališta (željezna vrata na Kalelargi do ulaza u trg.Benetton u 16:40 i doći po njih u 17:15. Molim vas da djevojčice za probu budu u kostimu, ali ne i našminkane. Šminka i frizura su potrebne samo za predstavu.
Savjet obucite im preko kostima nešto što će lako skinuti obzirom da je njihova svlačionica na katu i da će se što prije morati presvući i obuti papučice u hodniku prije stepenica. Roditelji ne smiju odlaziti u svlačionice sa curama,molim vas da to poštujete obzirom da su svlačionice malene. U svlačionicama ih čuvaju tete čuvalice jer imamo zajedničku točku za kraj.
Savjet za roditelje koji su dobili karte za balkon; nakon završne točke nemojte silaziti na parket po cure već izađite iz Hnk-a i kroz svlačionicu dodjite po svoju curicu na pozornicu.

PONEDJELJAK – Dan predstave 22.12. molim djevojčice obučene, našminkane i dotjerane dovesti na stražnji ulaz u 17:20, molim budite točni.
Obući sljedeće:
-Triko robota
-Grijači za ruke i noge
-Bijele hulahopke
-Papučice
-Pojas od cd-ova,cd-i za noge i dva za u ruke
Stvari u kojima su cure došle u kazalište na dan predstave i probe uzimate sa sobom.
Frizura:po vašoj želji sa najmanje dva provučena cd-a…Dozvoljeno je i zasrebrit i zašljokičati kosu
Šminka:Srebrna sjenila,šljokice,cirkoni sto god imate Molim na dnu stranice pogledati raspored treninga nakon predstave.

GRUPA M5/ Leggo

Molim djevojčice obučene u kostim dovesti u NEDJELJU na stražnji ulaz Hnk-a (željezna vrata do ulaza u trgovinu Benetton u 17:20 i doći po njih u 19:30. Molim vas da djevojčice za probu budu u kostimima ali ne i našminkane. Šminka i frizura su potrebne samo za predstavu.
Cure su ovaj put umjesto u svlačionici u prostoru koji smo namjenili za njih sa strane pozornice. Molim vas da kad ih dovedete preko kostima bude nešto što se lako skida kako bi za kratko vrijeme presvlačenja u hodniku zauzele svoj pozicije. SAVJET:Nakon završne točke roditelji koji su dobili karte na balkonu nemojte se spuštati po djecu na parket već izađite iz kazališta i kroz svlačionicu dodjite po vašu djevojčicu na pozornicu.
Stvari u kojima su došle na dan predstave kao i na generalnu nakon što ih ostavite uzimate sa sobom.
PONEDJELJAK:-Dan predstave 22.12 JUTARNJA PROBA OD 10:30 do 12h POPODNE molim dovesti cure uređene,našminkane sa frizurama u 17:15.Molim budite točni.
Obući sljedeće:
-Triko kombinezon (bez potkošulje)
-Crne papučice
Frizura:-Visoki rep sa crnim gumicama + rajf leggo
Šminka:Dozvoljeno samo šminkanje očiju,molim ne pretjerano i malo rumenila
Molim vas na dnu stranice pogledajte raspored treninga nakon predstave.

GRUPA M6/MAČKE

Molim djevojčice obučene u kostim dovesti u NEDJELJU 21.12.na generalnu probu na stražnji ulaz kazališta (željezna vrata na Kalelargi)do ulaza u trg. Benetton u 17h i doći po njih u 19:30. Molim vas da za probu djevojčice budu u kostimima ali ne i našminkane. Šminka i frizura su potrebne za predstavu ne i za probu.
Njihova svlačionica je na katu ali vas molim da ih pripremite u hodniku prije stepenica za svlačionicu jer roditelji neće moći s curama odlaziti na kat obzirom da nas je puno i svlačionice su malene pa ćemo tako izbjeći nepotrebnu gužvu. Stvari u kojima cure dođu na probu i nastup morate uzeti sa sobom.

PONEDJELJAK – dan predstave 22.12. molim cure dovesti na JUTARNJU generalnu probu u 10:30 do 12:30 i popodne molim cure dovesti u 17:40. Molim budite točni.
Molim obući sljedeće:
-Triko kombinezon
-grijači za ruke i noge
-rep mačke + rajf
Frizura: dvije punđice sa desne i lijeve strane
Šminka:Našminkati oči crnom olovkom,nos crnom bojom i tri crte sa jedne i druge strane tzv.brkovi.
Molim na kraju stranice pogledati raspored proba nakon predstave.

GRUPA S1/KARATE

Molim cure dovesti na generalnu probu u NEDJELJU 22.12 u 17h i doći po njih u 19:30.
Obući sljedeće:
-Bijela potkošulja
-Kimono + pojas
-bijele kratke stopice
-crne papučice
Frizura:Visoki rep sa crnom gumicom
Šminka:crna crta iznad kapka tušem ili olovkom i rumenilo na obrazima

PONEDJELJAK:Dan predstave 22.12. JUTARNJA generalna proba u 10:15 do 12:30
POPODNe molim doći u 16:45 zbog slikanja….

Molim na dnu stranice provjeriti raspored treninga nakon predstave.

DRAGI RODITELJI, VJERUJEM DA ĆE VAM NAŠE UPUTE POMOĆI KAKO BISTE PRAVILNO PRIPREMILI SVOJU PLESAČICU ZA NAŠU PREDSTAVU ALI I KAKO ĆE VAMA I VAŠOJ DJEVOJČICI PREDSTAVA, KAO I PROBE OSTATI U LIJEPOM SJEĆANJU.
SVIM RODITELJIMA I MOJIM GESTICAMA ŽELIM SRETAN I BLAGOSLOVLJEN BOŽIĆ I USPJEŠNU NOVU 2015 GODINU.

tablica


upute za print
tablica za print
manifestacije

Zadarski plesni festival

Prvi Zadarski plesni festival (In memoriam Nives Šimatović-Predovan) održan je 12. svibnja 2012. g. u novoj zgradi Kazališta lutaka Zadar. Organizator je Plesna udruga "Gesta" uz suorganizaciju Grada Zadra, Zadarske županije i Turističke zajednice Grada Zadra. Ideja o organizaciji plesnog festivala je naravno sjećanje na pokojnu gđu Nives Šimatović-Predovan, ali i velika želja da Zadar napokon dobije svoj plesni festival.

>>opširnije

Međunarodni dan plesa

Međunarodni dan plesa obilježava se od 1982. g. i svrha mu je ujedinjenje ljudi kroz umjetnost plesa. Širom svijeta čitaju se međunarodne poruke ljudi koji su neraskidivo vezani uz ples. UNESCO-ov Međunarodni odbor za ples Međunarodnog kazališnog instituta za ples ITI pokrenuo je ovu inicijativu, a izabrao je dan rođenja začetnika modernog baleta i jednog od najvećih plesnih reformatora Jeana Georgesa Noverrea za Svjetski dan plesa.

>>opširnije